B

Ziek Sterk

Bas Meijer
van totaal € 51.000 (89%)

Lieve supporters van Ziek Sterk,

Via deze weg wil ik jullie laten weteen dat onze lieve, dappere en ziek sterke Bas vrijdag 15 april is overleden aan de gevolgen van zijn hersentumor. Tot het einde heeft Bas gestreden om zo lang mogelijk bij ons te zijn, hij hield van ons en hij hield van het leven. Ik ben, naast immens verdrietig, ook waanzinnig trots op hoe Bas alles heeft gedaan. We gaan hem en zijn strijdlustigheid vreselijk missen.

Liefs, Robin (vrouw van Bas)

 

Ziek Sterk

Mijn naam is Bas Meijer, 27 jaar en ik ben sinds de zomer van 2020 gediagnosticeerd met een hersentumor (glioom). Ik ben op 23 oktober 2020 geopereerd in het UMC Utrecht en ik ben na de uitslag van het pathologisch onderzoek ook nog bestraald.

Afgekeurd bij Defensie 

In 2016 ben ik er per toeval achter gekomen dat ik iets in mijn rechter frontaalkwab (voorkant van de hersenen) had zitten na een MRI-scan. Wat dit precies was, wist men op dat moment nog niet. Wat ik wel wist, is dat ik elk half jaar terug op controle moest komen. De reden dat ik een MRI-scan liet maken kwam doordat ik een slecht gehoor aan mijn rechterzijde heb, en dit wilde laten controleren aangezien ik de droom koesterde naar Defensie te gaan. Helaas bleek mijn gehoor zodanig slecht, dat ik in 2018 ben afgekeurd voor elke gevechtsfunctie binnen Defensie (ik probeerde het toch, koppig dat ik ben).

Fysieke uitdaging

Uiteindelijk bleek na de halfjaarlijkse scan in de zomer van 2020 dat de massa voor het eerst sinds de ontdekking ervan was gegroeid, wat een operatie noodzakelijk maakte. Hoewel prof. dr. Robe mij geruststelde, wist ik niet hoe ik uit de operatie zou gaan komen. Desalniettemin besloot ik op dat moment mij wel in te schrijven voor een fysieke test een jaar later. Ik ben altijd al sportief geweest en ik wilde een bepaalde zekerheid voor mijzelf dat ik na de operatie weer terug op mijn oude niveau kon gaan sporten. Ik besloot me in te schrijven voor de Strong Viking Obstacle Run van 42 km. Nu ben ik gelukkig vrij goed uit de operatie gekomen, en wil ik een crowdfunding aan mijn fysieke uitdaging plakken. Ik wil een totaalbedrag van €51.000 ophalen, omdat de run op 16 oktober 2021 plaatsvindt, precies 51 weken na mijn operatie. Ik wil twee goede doelen steunen.

In actie voor het goede doel

Het eerste goede doel betreft een onderzoek binnen het UMC Utrecht, welke kijkt naar het effect van resectie van gliomen. Het tweede goede doel betreft de organisatie Hulp voor Helden. Als Defensie er nooit was geweest, was ik er misschien nooit achter gekomen dat ik een hersentumor had. Dus ere wie ere toekomt, ik loop ook voor hen. Ik wil een stukje waardering vanuit mijn kant naar zowel de plek waar ik ben behandeld als naar defensie uitspreken door middel van deze actie. Het is dus uiteindelijk de bedoeling dat 50% van de donaties die worden opgehaald naar Hulp voor Helden gaat. Hopelijk wilt u mij daarin steunen. U kunt mijn progressie volgen via mijn Instagram pagina.

Wilt u mijn volledige verhaal lezen? Klik dan op deze link.

Bekijk alle
02-06-2024 | 09:57
01-02-2023 | 10:09
25-01-2023 | 18:46
25-01-2023 | 13:47
24-01-2023 | 18:18
Bekijk alle

Overlijden Bas

19-04-2022 | 16:22 Lieve supporters van Ziek Sterk, Via deze weg wil ik jullie laten weteen dat onze lieve, dappere en ziek sterke Bas vrijdag 15 april is overleden aan de gevolgen van zijn hersentumor. Tot het einde heeft Bas gestreden om zo lang mogelijk bij ons te zijn, hij hield van ons en hij hield van het leven. Ik ben, naast immens verdrietig, ook waanzinnig trots op hoe Bas alles heeft gedaan. We gaan hem en zijn strijdlustigheid vreselijk missen. Liefs, Robin (vrouw van Bas)
Lees meer